dancing banana emoticonEmoticon Fruit dancingApple emoteStrawberry emoteDancing Grape emoteDancing Raspberry emoteDancing Lemon emotePineapple emote
Ü d v ö z ö l l e k ! :)
Ez a blog a gyümölcsökről szól. Információt és érdekességeket találhattok arról, hogy miért érdemes fogyasztani egyes gyümölcsöket, mire használják fel őket sőt még receptek is lesznek! A blog indulása: 2013. 01. 22.

2013. január 22., kedd

Zöld alma






Zöld alma 

Ahogyan az összes gyümölcs, úgy az alma is rendkívül egészséges. A fogyasztását több okból is javasolják. Magyarországon az alma az egyik legalapvetőbb és kedveltebb gyümölcs. Remek része lehet egy reggelinek, tízórainak vagy akár egy vacsorának is. Fogyaszthatjuk több féle formában is, mert  a benne lévő hatóanyagok nagy részét a feldolgozás alatt is megőrzi.




Jótékony hatások


fruitvitamindús
Az alma vitamindús, tartalmaz A és B vitamint. Emellett az ásványi anyag tartalma is magas, ami jó hatással van az emésztésünkre.


Sugar ♨ Café


segíti az emésztést
Köztudott hogy a magas rost-tartalma miatt segíti az emésztésünket a sav tartalma pedig serkenti a bélmozgást


Imagini cu mere |StolenIMGvédi az egészségünket
Kutatók erősítették meg a tényt, hogy az alma csökkenti a vastagbél daganatok és egyéb rákbetegségek kialakulásnak kockázatát. Valamint erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és májvédő szerepe is van.
   

  

Imagini cu mere |StolenIMGFurcsa, de igaz! A zöld alma illata megszünteti a klausztrofóbiás érzéseket. 




Receptek

Omena_large

 Zöld alma torta

Hozzávalók:  1 kg zöld alma, 400 gramm babapiskóta, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl víz, cukor ízlés szerint,
fahéj ízlés szerint, egy kevés citromlé, 1 kávéskanál étkezési zselatin,
2 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, 1 tábla csokoládé.




Elkészítés:
1. Az almát lereszeljük (egyet hagyunk díszítésnek), és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat, a vaníliás cukrot, és az étkezési zselatint elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük.

2. Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almából főzött krémet alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük. Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget, és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen. Legalább 4 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen venni a tortaformából, és szelelni lehessen.

3. Kb. 3 óra elteltével a tejszínt a habfixálóval felverjük kemény habbá. Kivesszük a hűtőből a tortát, és egy réteg tejszínhabot simítunk a tetejére, majd még egy órára visszatesszük a hűtőbe.

4. A tetejét díszíthetjük a maradék tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel, zöld alma szeletekkel. Ezáltal egy igazán mutatós, ám egyszerűen elkészíthető tortát tálalhatunk az asztalra.